23/11/2013

Rillettes de Sardines #blogscontralafam #granrecapte

For five years in a row, the Food Bank - Banc dels Aliments hosts the Gran Recapte food drive on 29-30 November to collect food for individuals and families in need. You can help either by volunteering or by dropping off non-perishable food items in the barrels at supermarkets throughout the county. Find out how you can get involved here.

And what do bloggers do? We contribute to the campaign by disseminating the initiative through the social network and by developing a recipe with some of the food items listed. My proposal: sardines rillette. Easy, tasty and it takes less than 10 minutes to prepare.


INGREDIENTS
(Adapted from Rillettes maison pour apéros, sandwichs, navettes)
1 can of sardines packed in olive oil (85gr)
1 tablespoon butter (at room temperature)
1 tablespoon minced chives
1 tablespoon shallot, finely chopped
1 teaspoon l'Ancienne Mustard
Juice of 1/2 lemon
Salt and pepper

Drain the sardines and remove the backbone using a sharp knife. Set aside. Place the butter and the mustard in a bowl, add the chives, the shallot and the lemon juice and mix well with a spatula. Using a fork, mash the sardines. Add the fish to the butter mixture and stir. Season with salt and pepper to taste. Chill in the fridge for a couple of hours (covered) and serve on toasts or celery and carrot sticks.


Per cinquè any consecutiu, el Banc dels Aliments organitza els propers 29 i 30 de novembre el Gran Recapte d'Aliments amb l'objectiu de donar resposta a les urgències alimentàries de les persones més necessitades. Com podeu ajudar? Fent de voluntari o bé donant aliments als contenidors que trobareu als supermercats d'arreu del país. Si voleu més informació de com col·laborar consulteu la seva web.

I què fem els blogers? Doncs intentem aportar el nostre granet de sorra a la campanya fent difusió de la iniciativa a través de la xarxa social i preparant una recepta amb alguns del aliments de la llista. La meva proposta: rillette de sardines. Fàcil, deliciós i no es triga més de 10 minutes en preparar-la.

INGREDIENTS

(Adaptada de Rillettes maison pour apéros, sandwichs, navettes)
1 llauna de sardines en oli d'oliva (85gr)
1 cullerada de mantega del Cadí (pomada)
1 cullerada de cibulet tallat ben petit
1 cullerada d'escalunya tallada ben fina
1 cullerada petita de mostassa a l'antiga
El suc de 1/2 llimona
Sal i pebre

Escórrer les sardines i treure l'espina amb un ganivet afilat. Reservar. Col·locar la mantega i la mostassa en un bol, afegir el cibulet, l'escalunya i el suc de llimona i barrejar bé amb una espàtula. Fent servir una forquilla, triturar les sardines. Afegir el peix a la barreja de mantega i remenar. Salpebrar al gust. Guardar la rillette a la nevera durant un parell d'hores (tapada) i servir amb torrades o bastonets d'api i pastanaga.


18 comments:

  1. Me parece muy interesante y deliciosa esta rillette. Me gusta el toque de limón y mostaza. Fantástica para usar como aperitivo, sobre tostaditas.
    Besos

    ReplyDelete
  2. He fet rillettes de tonyina però no de sardines. Ho haurem de tastar!
    Petons

    ReplyDelete
  3. Aquesta la provo...!!.

    Avui el meu fill em reclamava la crema de carbassa que vaig aprendre de tu... Li he dit que el proper cap de setmana que vingui a vistar-me... :)

    Una abraçada!!

    ReplyDelete
  4. Quan temps sense recepta!
    Quina pinta i quin goig de fotos. Peix blau, mostassa i llimona. Èxit assegurat!

    ReplyDelete
  5. mmmmm que bones les sardines!! fantastica proposta!! i quines fotasses noia!! petons

    ReplyDelete
  6. no havia sentit mai a parlar del rillette i mira que és ben original i senzill!!

    ReplyDelete
  7. Les rilletes son fantàstiques....una molt bona proposta Montse, entren ganes amb les tevés fotos d'agafar una torrada i untar!!!!
    I a mès les sardines de llauna es veu que son tan bones en ferro, així que ... fantàstiques!!!!

    ReplyDelete
  8. Saps que en vaig tastar aquest estiu a Collioure i em vaig quedar amb les ganes de saber com es feien??
    Per tant aquesta recepta em va de fàbula!!! Moltes gràcies!!! :)
    Molt bona proposta!!! Petons!!

    ReplyDelete
  9. Nice initative! And good to see you supporting somethgn like this! Sardine rillete is a brilliant idea- love it when people make use of cheap, underappreciated ingredients, and you know by now sardines are one of my fave things! ;)

    ReplyDelete
  10. Wowwwww, una participació 10. Quan dic que m'agraden les sardines de llauna a casa arrufen el nas. En canvi jo necessito menjar-me de tant en tant un entrepà. Així en pasta per untar unes torradetes ha de quedar deliciosa.
    Bon cap de setmana Montse,
    Nani

    ReplyDelete
  11. Carai no en sabia de l'existencia del rillette de sardines, pero les sardines m'encanten i amb el toc de mostassa i llimona mmm quina pinta mes bona!

    ReplyDelete
  12. Una proposta boníssima!!! Les sardines en llauna són una font de vitamines i boníssimes! porto una temporadeta que estic desconnectada! a veure si torno a agafar el ritme! la campanya va ser tot un èxit! petó

    ReplyDelete
  13. deliciosa proposta.... vas fent i sense saber com ja no en queda.... la vaig tastar també amb una mica de poma,, i lliga fantastic

    ReplyDelete
  14. Toc, toc... et trobem a faltar.... :(

    ReplyDelete
  15. Quina proposta més interessant!!! petons!

    ReplyDelete
  16. Ha de ser deliciós!!!!! per anar sucant fins que s'acaba...
    Ens veiem demà a TGN!!
    petonets

    ReplyDelete
  17. Acabo de flipar, un bloc en dos idiomes! Caram, felicitats de veritat, si en un ja es difícil imagina't en dos. Va ser un plaer coneixe-us i us felicito per el vostre bloc.

    Un petonet gros.

    ReplyDelete
  18. What a delicious and simple looking recipe! Will definitely try :)

    xx gemma @ gemmachew.com

    ReplyDelete