29/04/2014

Lemon yogurt and poppy seed cake

It's been six months since last time I posted a recipe for Memòries d'una Cuinera. OMG! I can't believe how fast time goes by.

We've been kind of busy lately - we've moved in a new flat! - but now that we'are (almost) settled in I'll try to update the blog more often (or I hope so).

And as a comeback recipe, last Wednesday I prepared this yogurt cake for breaksfast, I can't think of a better way to start Saint George's Day!

INGREDIENTS
125gr lemon yogurt
375gr flour
125gr olive oil
16gr baking powder
125gr brown sugar,
60gr poppy seeds
4 ous (free range)
Lemon zest

Preheat oven to 200ºC and grease a loaf pan. Beat the eggs with the sugar, you will need double the amount. Add the lemon yogurt. Sift together the flour and the baking powder, and slowly whisk the dry ingredients into the eggs mixture. With a rubber spatula, fold the olive oil, the poppy seeds and the lemon zest into the batter and mix well. Pour the batter into the loaf pan and bake at 180C for about 50 minutes, or until a toothpick placed in the center of the loaf comes out clean. Allow it to cool in the pan for 10 minutes.

Sembla mentida però ja fa sis mesos de l'últim post que vaig publicar per al repte de Memòries d'una Cuinera. Buf! Que ràpid passa el temps.

Han sigut uns mesos una mica moguts - ens hem mudat! - però confio en que ara que ja estem (gairebé) instal·lats al pis nou pugui actualitzar el blog més sovint (o això espero).

I per celebrar la tornada us deixo la recepta del cóc de iogurt que vam esmorzar dimecres passat per començar amb energia el dia de Sant Jordi:

INGREDIENTS
125gr de iogurt de llimona (1 got)
375gr de farina (3 gots)
125gr d'oli d'oliva (1 got)
125gr de sucre moré (1 got)
60grs de llavors de rosella (1/2 got)
16gr de llevat químic (1 sobret)
4 ous (eco)
Ratlladura de llimona

Preescalfar el forn a 200ºC i greixar un motlle allargat. En un bol batre els ous amb el sucre fins que hagin doblat el seu tamany. Incorporar el iogurt. De mica en mica afegir la farina i el llevat que prèviament hem tamitsat. Finalment, incorporar l'oli, la ratlladura de llimona i les llavors de rosella amb una espàtula de silicona i remenar bé. Abocar la massa al motlle que hem untat amb oli (o mantega), i coure al forn a 180ºC durant 50 min. o fins que a l'introduir un escuradents al centre del cóc aquest surti ben net. Deixar refredar uns 10 min.

14 comments:

  1. nena, just a temps!!!! just ara estava capturant totes les fotos pel recull d'aquest mes. És un plaer tornar a comptar amb tu!!!! gràcies guapa. petonets

    ReplyDelete
  2. MMMMMMmmmm! Delicious!
    Això te una pinta espectacular! M'arriba la ficticia olor! (més que res que deu estar més que cruspit)

    Una abraçada!
    ene

    ReplyDelete
  3. Aquesta fins i tot al meu abast.... :)

    I una pregunta i q no sembli que vull donar la nota... El truco de l'escuradents, saps aproximadament a quina temperatura interior podria ser equivalent...?...

    Jo i la meva mania de quantificar ... ;)

    ReplyDelete
  4. Ohhh ens encanten les llavors de rosella!!!! fan una mena de "crec crec" quan les menges i estan boníssimes!!!!!

    Petonets!

    ReplyDelete
  5. Always love the combination of citrus with poppyseed... the cake looks great!

    ReplyDelete
  6. Qué maco t'ha quedat, i les semillas li queden estupendes!!!!
    Qué be que ja esteu ben instalats!!!! extranyem les tevés publicacions!
    Fins aviat!

    ReplyDelete
  7. Que be que t'ha quedat! M'agrada el punt que li deuen donar les semillas de rosella. Em quedo per aquí. Petons.

    ReplyDelete
  8. M'encanta com amb una mateixa proposta surten receptes tan diferents! La tava es fantastica, es veu tan esponjosa ue venen ganes de menjar-se un trosset de seguida! Jo és el primer cop que participo a Memòries d'una cuinera i també he preparat una coca de llimona i llavors de rossella però es completament diferent de la teva, quina gràcia! Em pensava que seria la única... si la vols veure em farà molta il.lusió, em trobes aquí

    http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gràcies Pilar, és una combinació molt temptadora ;-)

      Delete
  9. Espero que el trasllat no hagi estat molt dur. A mi m'encanten per la novetat però els odio per haver de ficar la teva vida en capses.
    La recepta, fantàstica com sempre.
    Petons

    ReplyDelete
  10. On es pot aconseguir poppy seeds? Recordo menjar-les a les muffins a Bristol.. i m'agradaven tant...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Al veritas en tenen! Ja ens faràs unes muffins d'aquestes :-)

      Delete
  11. Si que estàs missing si, sort que et tenim controlada per l'instagram!
    Això de les llavors de rosella quan en veig penso que n'he de comprar i mai em decideixo, sóc un cas.
    Petons i moltíssimes gràcies per participar.

    ReplyDelete